Spiseriet i Skjåk – et spisested med kjærlighet for det gode og nære

Er du glad i god mat laget fra bunnen av med lokale råvarer? Velkommen til Spiseriet i Skjåk – et spisested med robust og raffinert gårdsmat.

Spiseriet på Fjelleventyret i Skjåk åpnet dørene våren 2021, og er åpent hver dag i sommersesongen.

Mange av gjestene som besøker oss sier at de er glade for å finne en restaurant med såpass mange gode, lokale smaker når de besøker Skjåk. Selv er vi ikke så veldig glade i ordet “restaurant”, men kanskje “gårdsrestaurant” er en fin beskrivelse for Spiseriet vårt?

Et spisested med robust gårdsmat

Hanne Forreløkken i Fjelleventyret
Kokken Hanne serverer deg måltider laget med kjærlighet for gode, lokale råvarer fra Gudbrandsdalen.

Hos oss blir maten laget fra bunnen av. Gårdsmat med mye smak. Robust, men ofte med en touch av raffinement.

Måltidene du får er laget med kjærlighet for gode, nære råvarer og «slow food».

Her serverer vi gode måltider med lokale råvarer. Spis en god lunsj eller middag før og etter små og store fjelleventyr.

Vi har alle rettigheter, med et stort vinkart. Du finner også godsaker fra lokalt bryggeri i drikkemenyen vår.

Kokken

Hanne, som driver Fjelleventyret sammen med Magne Håvard, åpnet Spiseriet på gården med en drøm om å gjøre også maten til en eventyrlig opplevelse, i tillegg til naturopplevelsene i Skjåk.

Hanne har hatt en lang og innholdsrik reise som kokk. Flere år med Arne Brimi som sjef, en tid på ambassaden i Singapore, og en lang periode på stjernerestaurant i Toscana, Italia. Etter et år på Baltszar under Dag Tjersland, har fjellbygda ved Jotunheimen og Breheimen vært Hanne sitt hjem de siste 20 årene.

bord med glass og tallerk på fjelleventyret i skjåk sitt spiseri
Velkommen til bords
spiseriet om kvelden
Lun og fin stemning i Spiseriet.

Egne råvarer og småskalaprodukter

Fjelleventyret er også en småskalaprodusent, og mange av smakene på kjøkkenet kommer fra egne råvarer og produkter.

Vi produserer blant annet egne spekepølser av villrein, villsau og hjort. Fra eget røkeri kan du få eine-røkt ørret. Fjelleventyret er tilknyttet HANEN – den landsdekkende næringsorganisasjonen for virksomheter innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge.

Åpningstider

Spiseriet er åpent hver dag fra 1. juni til 15. august. Du kan nyte god mat fra kjøkkenet vårt mellom kl. 13:00–21:00, men du kan også nyte forfriskninger etter dette. Fra 15. august er spisestedet åpent kun for annonserte arrangementer og tapas. Vi tar gjerne på oss ulike selskap også.

Ta kontakt med Spiseriet for å bestille bord eller sende forespørsel

Fra Hanne sin tid på juniorlandslaget – som eneste jenta på laget, og det første juniorlandslaget som ble dannet i Norge under Hovedlandslaget i år 2000. VM- og OL-medaljene henger i Spiseriet.
Fra Hanne sin tid på juniorlandslaget – som eneste jenta på laget, og det første juniorlandslaget som ble dannet i Norge under Hovedlandslaget i år 2000. VM- og OL-medaljene henger i Spiseriet.