Om Fjelleventyret

Fjelleventyret er et aktivitetsfirma i Skjåk som tilbyr rideturer, guida toppturer og jaktpakker.

Vi holder til ved inngangen til idylliske Lundadalen, en seterdal som ligger i hjertet av Breheimen Nasjonalpark.

Rideturer for hele familien

Vår, sommer og høst tilbyr vi rideturer for hele familien. I løpet av noen innholdsrike formiddagstimer kan du oppleve en spektakulær ridetur i flott natur.

Du kan også bli med på en av våre populære dagsturer med hest, der lunsj og bålkos med skikkelig bålkokt kaffe fra svartkjele er inkludert.

Nyhet i 2021: 3-dagers ranchferie

Guida toppturer

Lundadalen er et ypperlig utgangspunkt for fjell- og toppturer både sommer og vinter.

Nede i dalen går DNT-stien til Trulsbu og Lundadalsvatnet, omkranset av noen av de høyeste fjellene i området, med Hestbrepiggen på 2 172 moh som den høyeste.

Kanskje du vil bli med oss til topps på Hestprepiggen, eller en av de andre fjelltoppene i områdene? Vi guider deg gjerne trygt til topps!

Om vinteren er området et eldorado for blant annet randonnee. Våre erfarne guider er vokst opp i området, og viser deg gjerne de beste områdene for en flott skitur – uansett om du er en erfaren skiløper som har lyst til å gå rå toppturer, eller om du ønsker å gå en mer familievennlig skitur på randonee- eller fjellski.

Jakt og fiske

Fjelleventyret tilbyr jaktpakker. Foto: Helge Haukeland
Bli med Fjelleventyret på reinsjakt. Foto: Helge Haukeland.

I Lundadalen er det flotte jakt- og fiskemuligheter. Du kan søke om jaktkort på villrein, eller kjøpe rypekort hos Skjåk Almenning.

Elva Skjøli renner brusende forbi setra vår på sin vei fra Lundadalsvatnet. Her er du garantert fjellørret.

Du kan selv velge om du vil bruke oss som base for egne turer, eller om du vil bestille full pakke der alt fra overnatting, mat, ved og guiding er inkludert.

Vi selger også komplette jaktpakker der kløving er inkludert.

Gårdsovernatting

Vi tilbyr overnatting i flere enheter på gården vår. Se overnattingsmulighetene våre her, og kom gjerne innom Spiseriet for et godt måltid!

Enkel overnatting i spektakulære omgivelser

overnatting i hytte i Lundadalen. Foto: Helge Haukeland
Overnatting i spektulære omgivelser i Lundadalen. Foto: Helge Haukeland.

Vi leier ut setra vår på Ytste Lundadalsseter. Den ligger omtrent midt i dalen, omtrent fem kilometer fra Heimste Lundadalsseter.

Setra er uten strøm og innlagt vann. Her kan du oppleve en unik stemning med ildsted og levende lys – uten andre lyder enn knitring fra veden og sildring fra elva som renner rett utenfor seterhuset.

Seterhuset er et laftet seterhus med to rom, enkel kjøkkenløsning med kjøkkenutstyr, propanapparat og ildsted. Ved er inkludert i leien.

Du kan leie setra i perioden 1.juni–31.august.

Vertskapet